Защо имате нужда от уеб сайт?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Уеб сайт - защо имате нужда от него?

Над 2.4 милиарда души използват Интернет всеки ден и около 90% от тях са закупили нещо или са се свързали с компания онлайн през последните 12 месеца, а ако нямате уеб сайт вие все още нямате достъп до тях! В съвременният свят границите на пазара не съществуват, те са само в главата ви.  

Интернет продажбите са изключително важни за всеки бизнес! За изминалата година
1 100 000 българи са пазарували онлайн, а покупките им за последните 4 години са нараснали с 230%! И тези цифри ще продължават да растат, докато се доближат резултатите в САЩ, където един от всеки осем долара е похарчен за покупки онлайн! 
 Но дори и да не продавате онлайн, уебсайтът ви е задължителен за вашата репутация – 72% от потребителите проверяват в интернет, преди да направят покупка, дори и тя да е от физически магазин. Ролята на сайта е да доведе този клиент точно при вас! Независимо дали предлагате стоки или услуги, независимо дали бизнесът ви е малък или голям. 

Всеки бизнес е уникален и всеки сайт е уникален! За това и вашият сайт се нуждае от уникална визия и дизайн! В хода на динамичния живот, който водим, най-бързият и лесен начин да намерим това, от което имаме нужда е като го потърсим в Интернет. Все повече и повече хора търсят онлайн информация, за решаване на техните проблеми, за сравняване на цените или просто за да получат информация за магазин, ресторант или бизнес, преди да купуват от тях. Вашият уеб сайт е лицето на бизнеса/услугите ви в Интернет. Той позволява на клиентите ви да поддържат връзка с вас и да се информират за услугите ви, от всяка точка на света, по всяко време. Чрез него много лесно можете да изградите доверие и емоционална връзка с бъдещите ви клиенти.

Притежаването на фирмен уеб сайт до скоро беше нещо модерно, сега вече е задължително за всеки съвременен бизнес.

В бъдеще на пазара ще останат само два вида компании: тези, които са в Интернет и тези, които са излезли от бизнеса!
 – 
Бил Гейтс, Основател на Майкрософт.

10 причини защо имате нужда от уеб сайт?

1. За да рекламирате бизнеса/услугите си в Интернет.

Земята днес е по-богата от всякога. Никога до сега не е имало по-благоприятни условия за създаване и развиване на бизнес. Благодарение на интернет границите на пазара ви не съществуват – те са само в главата ви! Всички хора по света имат достъп до уеб сайта ви. Няма по-добро и евтино място за реклама от интернет. Липсата на уеб сайт означава, че ще имате достъп до едва 2% от потенциалния, за биснеса ви, пазар.

2. Предимствата на уеб сайта пред профилите ви в социалните медии.

Да вземем за пример Facebook. Да имате добре развита страница на бизнеса ви там е страхотно, но никога не забравяйте, че вие не притежавате тази страница. По всяко време фейсбук може да реши, че нарушавате правилата им или да въведе нови такива, на които не отговаряте и да изтрие фейсбук страницата ви. Така всичко, което сте постигнали с труд и пари до този момент отива на вятъра. Уеб сайтът ви си е ваш и никой не може да ви го вземе. Представете си, че по някаква причина Facebook спре да работи – какво ще правите тогава? Стойността на бизнеса се измерва в това каква база от данни на клиенти притежавате. Уеб сайтът ви е най-добрият инструмент за натрупване на база от данни на потенциални клиенти. Имате ли на кого на продавате продуктите или услугите си, ако най-големите платформи като Google и Facebook спрат да работят?

3. Конкурентите ви имат уеб сайт

Не можете да си позволите липсата на уеб сайт в ерата на информацията и дигитализацията . Всеки ден потенциалните ви клиенти търсят желаните от тях продукти или услуги в интернет. Ако не могат да открият вас ще намерят конкурентите ви, а така вие губите пари всеки ден. На кого биха имали по-голямо доверие клиентите ви? На бизнес с добър уеб сайт или на бизнес без уеб сайт?

4. Спестява ви време, а времето е пари!​

Информирането на клиентите ви отнема време, било то по телефона, лице в лице, брошури или по имейл. Най-лесният начин да държите информирани клиентите си е като публикувате и обновявате важната за бизнеса ви информация на уеб сайта ви. Посещавайки го, клиентите ви могат максимално подробно и нагледно да се запознаят с предлаганите от вас услуги или продукти. 

5. Уеб сайтът ви е най-добрият инструмент за натрупване на богат списък от потенциални клиенти и събиране на информация за тях!

Знаете ли, че уеб сайтът ви може много лесно да събира имейл адреси, телефони, пол, възраст, локация, използвано устройство и дори фейсбук профил на посетителите си? А това е изключително важна информация за всеки един бизнес. Така можете да натрупвате база от данни на минали и потенциални клиенти, да се свързвате с един клик с всички тях – чрез имейл маркетинг, гугъл или фейсбук ремаркетинг и да им предлагате нови услуги или продукти. 

6. Той е лицето на бизнеса ви в интернет!

“По-дрехите посрещат, по ума изпращат”. Вашият уебсайт често е първото впечатление, което хората придобиват за вашия бранд. Притежавайки уникален и красив дизайн, вие имате шанс да направите добро първо впечатление. Също така изграждате брандинг и ставате по-разпознаваеми сред потребителите. По този начин ще се откроявате по-лесно от конкурентите си. 

7. Уеб сайтът ви е винаги достъпен - по всяко време, от всяка точка на света!

Независимо къде се намират бъдещите ви клиенти – на плажа, на екскурзия в чужбина, вкъщи или на работното си място, те имат достъп до вас – по всяко време, от всяка точка на света. Вие сте на един клик разстояние!

8. Изгражда доверие в очите на бъдещите ви клиенти!

Чрез изразеното от вас мнение за разрешаването на различни проблеми вие доказвате, че разбирате от това, с което се занимавате и се налагате като професионалисти по темите, засягащи бизнеса ви. Така изграждате доверие в очите на потенциалните ви клиенти.

9. Инвестицията в изработката на уебсайт е многократно възвращаема

Плащате веднъж за изработката му и години наред го използвате, а поддръжката му е изключително евтина. Дори и да не инвестирате пари за реклама в него, той денонощно работи за вас и бизнеса ви. Хората търсят в интернет и го намират, дори без да плащате за това. Имате възможност да рекламирате уеб сайта си по различни платформи на цени започващи от няколко долара.

10. Само така можете да изтреляте бизнеса си на следващото ниво.

За колко успешни компании, които нямат уеб сайт, се сещате?

Мисия

Мисията ни е да дигитализираме и образоваме обществото за онлайн и мобилни технологии. Целим да помогнем на микро, МСП, социални предприемачи, неправителствени организации и хора със свободни професии да дигитализират ефективно своята дейност – онлайн и мобилно. Специално внимание отделяме на децата в посока да използват образователни технологии и да ги създават, да търсят и да боравят с информационни дигитални продукти, решения и ресурси.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ПОЛУЧИ ОНЛАЙН НАРЪЧНИК

Искаш ли да получиш БЕЗПЛАТНО онлайн наръчник с най-важната информация, която трябва да знаеш за един уеб сайт? Разбери каква е общата му структура, кои са основните му компоненти, какви функции трябва да притежава той, за да бъде успешен, съвременен, открояващ се от останалите и да бъде не просто уеб сайт, а уеб сайт, който успява!

Подобни публикации:

Изработка на онлайн магазин - Ваксинирай магазина си против корона-ирус (COVID-19)

Изработка на онлайн магазин – Ваксинирай магазина си против коронавирус (COVID-19)

Изработка на онлайн магазин – Ваксинирай магазина си против коронавирус (COVID-19) С бързите темпове на разпространение, вирусът COVID-19, вероятно ще бъде едно от определящите събития

Прочети повече »
Категории

Свържете се с нас:

Подарък за теб!

Искаш ли да получиш БЕЗПЛАТНО онлайн наръчник с най-важната информация, която трябва да знаеш за един уеб сайт? Разбери каква е общата му структура, кои са основните му компоненти, какви функции трябва да притежава той, за да бъде успешен, съвременен, открояващ се от останалите и да бъде не просто уеб сайт, а уеб сайт, който успява!