Изработка на онлайн магазин – Ваксинирай магазина си против коронавирус (COVID-19)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Изработка на онлайн магазин - Ваксинирай магазина си против корона-ирус (COVID-19)

Изработка на онлайн магазин – Ваксинирай магазина си против коронавирус (COVID-19)

С бързите темпове на разпространение, вирусът COVID-19, вероятно ще бъде едно от определящите събития през 2020 г. Ситуацията бързо се променя. Предприятията трябва да правят бързи корекции, за да защитят себе си, служителите и клиентите си. Много офиси са изправени пред нови предизвикателства – работниците да продължат работа дистанционно на пълен работен ден, като междувременно финансовото здраве на бизнеса също трябва да бъде основен приоритет.

Онлайн магазините и COVID – 19

Според изследване на Adobe, покупките от онлайн магазин на продукти като дезинфектанти на ръцете, ръкавици, маски и антибактериални спрейове са се увеличили с 817%.

Тъй като страните вече въвеждат ограничения за пътуване заради COVID-19, за да минимизират разпространението на вируса, потребителите в САЩ се запасяват с лекарства без рецепта онлайн, най-вероятно да бъдат подготвени в случай, че хванат вируса и се наложи да карантинират. Анализът на Adobe за транзакции в електронната търговия установи, че покупките на продукти за настинка, кашлица и грип са се увеличили 198%, докато онлайн покупките за обезболяващи се увеличават със 152%.

Дори тоалетна хартия се купува онлайн – покупките за тоалетна хартия са скочили с 186%, сочат данните на Adobe.

Трайните храни като консервирани стоки, овесени ядки, ориз, тестени изделия, също са се увеличили с около 58% – 69%.

Как коронавирусът може да повлияе на вашият онлайн магазин

  1. Забавяне на доставката – Поставянето на добра инфраструктура за доставка може да не е толкова лесно за малките или средните търговци на дребно, тъй като техните ресурси обикновено са ограничени.
  2. Липса на консумативи – Докато ситуацията в Китай с карантина бавно се подобрява и фабриките може да започнат подновяване на дейностите, все още не е ясно колко бързо ще започнат да работят редовно.
  3. Органичният трафик ще намалее в повечето отрасли. Ако сте в новинарската индустрия или финансовото пространство, вашият трафик ще скочи бързо. Но ако сте в туристическата индустрия, ще забележите масивни спадове в трафика.
Изработка на онлайн магазин - Отрасли
Изработка на онлайн магазин – Отрасли

Как да подготвите вашият онлайн магазин да работи през периода на пандемия

Въпреки че никой не може да бъде сигурен как ще се развият нещата, предлагаме следните стъпки, за да планирате и защитите бизнеса си през това време:

  1. Следвайте новините и последните доклади. Актуализациите на данните за коронавирусната електронна търговия се появяват бързо и трябва да реагирате.
  2. Бъдете в постоянен контакт с доставчиците си. Фабриките са отворени отново? Карантинният период трябва ли да се удължи? Работниците все още не са в състояние да работят или постепенно стъпват в производството, но при нов адаптиран график?
  3. Поддържайте връзка с клиентите. Не забравяйте да информирате клиентите си за всяка актуализация и възможни закъснения.
  4. Потърсете резервни опции. Може би е по-ефективно да преминете към местния доставчик?
  5. Внимавайте с платените реклами. Сега, когато имате несигурност относно доставките, би било неразумно да популяризирате артикули, които може да имате проблеми с получаването по график.
  6. Автоматизирайте разпространението на съдържанието на продуктите, за да се доставят всички данни навреме и в правилния формат до всеки канал за продажби.

Какви са предимствата на онлайн магазина

Ниски финансови разходи.

С онлайн магазин, вие спестявате сума пари за наем на физически магазин. Те имат и няколко първоначални разходи като табела за магазина, дизайн на магазина, закупуване на инвентар, оборудване за продажби и други. Физическите магазини също трябва да плащат на персонала, който да работи и управлява всяко място. Може да се наложи и да наемат служители по сигурността в зависимост от стойността на продукта в магазина. При онлайн магазина няма да ви се налага да плащате за персонал и всъщност бихте могли да помислите за интегриране на нещо като чат-бот в социалните си медии и дейностите по обслужване на клиенти вместо помощ на живо. Можете също така да наемете чужд виртуален асистент или маркетинг специалист, ако търсите хора, които да се занимават с обслужване на клиенти или други дейности на 24 часа.

Дигиталната реклама също е по-евтина в сравнение с традиционните канали и може да бъде по-лесно коригирана, за да отговаря на различни бюджети. Можете да използвате комбинация от традиционни и цифрови, за да пускате на пазара цялата си операция или дори да преминете към основно цифрови и да спестите много пари. Имейлът е само един пример за прост цифров инструмент, който остава рентабилен и прост начин за изпращане на информация до сегментирани пазари

Потенциални доходи 24/7

Друго предимство на електронната търговия е, че онлайн магазините винаги са отворени за бизнес. С вашите реклами във Facebook можете да привлечете някого в 23:00. или 4:00 в която и да е част от света. Повечето физически магазини са отворени между 9:00 и 21:00. Като сте на разположение по всяко време, можете да привлечете хора, които обикновено биха взели даден продукт в магазините, ако магазинът беше отворен.

Помислете за аудиторията си, която не работи нормално време или е твърде заета, за да влезете в магазин, за да купите нещо. Магазинът за електронна търговия ви позволява да привличате онези, които може да имат нечетен работен график или които нямат време да пазаруват лично. За да може клиентът да поръча през нощта, не е нужно да има служители, работещи през нощната смяна, за да се гарантира, че всички поръчки се обработват. Никога няма да е необходимо да наемате охранител! Всичко, което трябва да направите, е да автоматизирате системите си за поръчки, така че клиентите да получават имейл за потвърждение, когато направят поръчката си, за да им дадат спокойствие.

Можете да продавате навсякъде по света

Продажбата в световен мащаб е голям подвиг, тъй като ви помага да изградите марката си много по-бързо, разширява експоненциално пазара си и ви позволява да виждате печалба много преди местните конкуренти. Ако можете да държите магазина си отворен 24-7 и сте в състояние да разширите офертите си за глобална аудитория, това означава, че имате потенциал да създадете пасивен поток от доходи – тоест приходите ви не разчитат непременно на големите търговци или работно време. Когато вие и вашите клиенти вече не сте ограничени от логистика като местоположение и време на деня, имате много възможности да увеличите приходите по нови начини.

Получавате достъп до данните на клиентите лесно

Едно от най-добрите предимства на електронната търговия е, че можете лесно да получите достъп до данни за анализ на вашите клиенти. Повечето хора се чувстват неудобно да раздават имейл адреси или пощенски кодове на физически търговци на дребно. В електронната търговия можете да получите име, клиентски адрес, имейл адрес и телефонен номер на клиента си. Това означава, че имате поне три различни начина за комуникация и изграждане на връзка с тях. Можете дори да ги накарате да попълват маркетингови анкети, да споделят датата на раждане с вас и други. Ако ги помолите да създадат акаунт, можете да получите още информация от тях, за да ги обслужвате по-добре. Ако вашите клиенти са базирани в Европа, внимавайте за разпоредбите на GDPR, когато се свържете с клиентите.

Ускорява процеса на покупка

По-рано клиентът трябваше предварително да планира пътуването си за пазаруване, дори ако иска да купи конкретно нещо. Това би означавало да пренаредите графика му и да отидете до търговския обект, за да извършите покупката. Едно от основните предимства на електронната търговия е, че ускорява процеса на покупка. Посещението на търговския обект, който е много далеч от дома ви и ще загуби близо два до три часа от времето ви, вече не е необходимо. Просто седнете в комфорта на вашия дом или дори офиса си, потърсете продукта и направете покупка. Електронната търговия помага на клиента лесно да закупи определен продукт, без да губи времето си, като му предоставя достъп до широк спектър от възможности за избор. Освен това спестявате време за пътуване, тъй като продуктът се доставя до избраната от вас дестинация.

И това дори не е всичко. Има още много предимства на онлайн магазините пред физическите такива.

Заключение

Тъй като по-голямата част от търговците на дребно затварят магазините, е вероятно да наблюдаваме огромна промяна към онлайн пазаруването в много сектори на дребно.

Понастоящем търговците на дребно са изправени пред много различни предизвикателства. Някои могат да видят, че броят на посетителите на уебсайтове намалява, така че става по-важно да се възползвате максимално от трафика, който идва, като работите по-усилено от всякога, за да увеличите процента на конверсия.

Други сектори са изправени пред предизвикателството да се адаптират към повишеното търсене на клиенти, опитвайки се да поддържат нивата на запасите и ефективността на доставките в трудни моменти.

Източници

Theblog.adobe.com – How COVID-19 is Impacting Online Shopping Behavior

Gepard.io – HOW COVID-19 AFFECTS ECOMMERCE

Digitalmarketinginstitute.com – WHAT ARE THE BENEFITS OF E-COMMERCE TO YOUR BUSINESS?

Neilpatel.com – What The Coronavirus (COVID-19) Means For Marketers

Мисия

Мисията ни е да дигитализираме и образоваме обществото за онлайн и мобилни технологии. Целим да помогнем на микро, МСП, социални предприемачи, неправителствени организации и хора със свободни професии да дигитализират ефективно своята дейност – онлайн и мобилно. Специално внимание отделяме на децата в посока да използват образователни технологии и да ги създават, да търсят и да боравят с информационни дигитални продукти, решения и ресурси.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ПОЛУЧИ ОНЛАЙН НАРЪЧНИК

Искаш ли да получиш БЕЗПЛАТНО онлайн наръчник с най-важната информация, която трябва да знаеш за един уеб сайт? Разбери каква е общата му структура, кои са основните му компоненти, какви функции трябва да притежава той, за да бъде успешен, съвременен, открояващ се от останалите и да бъде не просто уеб сайт, а уеб сайт, който успява!

Подобни публикации:

Изработка на онлайн магазин - Ваксинирай магазина си против корона-ирус (COVID-19)

Изработка на онлайн магазин – Ваксинирай магазина си против коронавирус (COVID-19)

Изработка на онлайн магазин – Ваксинирай магазина си против коронавирус (COVID-19) С бързите темпове на разпространение, вирусът COVID-19, вероятно ще бъде едно от определящите събития

Прочети повече »
Категории

Свържете се с нас:

Подарък за теб!

Искаш ли да получиш БЕЗПЛАТНО онлайн наръчник с най-важната информация, която трябва да знаеш за един уеб сайт? Разбери каква е общата му структура, кои са основните му компоненти, какви функции трябва да притежава той, за да бъде успешен, съвременен, открояващ се от останалите и да бъде не просто уеб сайт, а уеб сайт, който успява!